Az autóra felszerelhető üzemanyagtartályok szerepe a hatékony üzemanyag-gazdálkodásban

Az autóra felszerelhető üzemanyagtartályok jelentős előnyökkel járnak, különösen a  olyan területeken, ahol ritkák a töltőállomások. Ezen tartályok alkalmazása különösen fontos a flottakezelők, kamionosok, és távoli területeken dolgozó szakemberek számára.

 1. Hatótávolság növelése

Az elsődleges előny, hogy ezek a tartályok jelentősen megnövelik a jármű hatótávolságát, lehetővé téve hosszabb utakat kevesebb megszakítással. Ez különösen hasznos lehet a mezőgazdasági gépeknél, ahol a földterületek gyakran távol esnek a legközelebbi töltőállomástól.

2. Logisztikai kényelem

Az üzemanyagtartályok logisztikai szempontból is előnyösek, mivel lehetővé teszik a gépjárművek folyamatos működését anélkül, hogy gyakori megállásokra lenne szükség üzemanyag-utántöltés miatt. Ez különösen hasznos lehet a szállítmányozásban, ahol az idő pénz, és minden megállás költségekkel járhat.

3. Biztonság és megbízhatóság

Az üzemanyagtartályok növelik a biztonságot és megbízhatóságot, mivel csökkentik annak kockázatát, hogy a jármű üzemanyag nélkül maradjon távoli vagy veszélyes helyeken. Ez fontos lehet például a hegyi mentők vagy a távoli építkezéseken dolgozók számára.

4. Költséghatékonyság

Az üzemanyagtartályok lehetővé teszik az üzemanyag nagyobb tételben történő beszerzését, amely kedvezőbb árat eredményezhet. Ezen kívül csökkenthetik az üresjárati időt és az üzemanyag-utántöltéssel töltött időt, ami hozzájárul a működési költségek csökkentéséhez.

5. Környezetvédelem

Az optimalizált üzemanyag-felhasználás és a csökkentett üzemanyag-utántöltések hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, ezáltal környezetbarátabb működést biztosítva.

6. Technológiai Fejlesztések

A modern üzemanyagtartályok gyakran rendelkeznek olyan fejlett technológiai megoldásokkal, mint az integrált szivattyúk, szűrőrendszerek és digitális szintjelzők, amelyek tovább növelik a hatékonyságot és biztonságot.

Petrolman Ajánlás

A Petrolman kínálatában szereplő Carbery Mobi Point 430L dízel üzemanyagtartály ideális választás a hatékony üzemanyag-gazdálkodás érdekében. Ez a 430 literes hordozható tartály kereskedelmi járművekhez készült, és számos előnnyel rendelkezik :amelyet kereskedelmi járművekhez, például pickupokhoz, terepjárókhoz, furgonokhoz és utánfutókhoz terveztek.

A tartály főbb jellemzői a következők:

A Carbery Mobi Point 430L egy hordozható, 430 literes dízel üzemanyagtartály,

  • Pumpa választék: 12V vagy 24V 40 liter/perc sebességgel.
  • Kiegészítők: 4 méteres akkumulátorvezetékek krokodilcsipesszel, 4 méteres 3/4″ üzemanyag-tömlő, zárható fedél, opcionális üzemanyag-átfolyásmérő és szintjelző.
  • Biztonság: Üzemanyag és kiegészítők zárható fedél alatt.
  • Könnyű kezelhetőség: Emelőszemek a könnyű szállításért és belső baffle a szállítás közbeni üzemanyagmozgás csökkentésére.
  • Tartósság: Egy év garancia és ellenálló műanyag kialakítás.

Ez a tartály különösen hasznos lehet azok számára, akik gyakran szállítanak üzemanyagot különböző helyszínek között, mivel megfelel az Európai ADR szabályozásnak, amely a veszélyes áruk közúti szállítását szabályozza.