Az ellátási biztonság: vajon jól csinálja?

Egy cég vagy vállalkozás vezetése nem kis dolog, a hatalmas felelősség és a napi szinten meghozott súlyos döntések miatt igen nehéz feladat mindent kézben tartani. Ha ez még nem lenne elég, még egy stresszfaktor kerül a képbe. Mégpedig az, amikor nem rajtunk múlik egy adott projekt sikeressége, hanem tőlünk független változókon. Engedje meg, hogy bemutassuk, hogyan legyen kiszolgáltatottság helyett inkább független.

Pár éve még evidens volt, hogy a boltok polcai tele vannak, a Covid-19 azonban szempillantás alatt felforgatta az egész világot. Ezután arra eszméltünk, hogy gyakran még az alapélelmiszerekhez sem jutunk hozzá maradéktalanul. Igen nehéz időszakot zártunk, azonban a fellélegzés elmaradt, hiszen a világjárványt az ukrán-orosz konfliktus követte.

Mindeddig kétségek nélkül indultunk el autóval, mondván bizonyára lesz benzinkút útközben, mára pedig ez a biztonságérzet is szertefoszlott. Magánemberként és vállalkozóként egyaránt azzal szembesültünk, hogy az üzemanyag ára brutális mértéket ölt vagy nemes egyszerűséggel nem elérhető.

Ezek az események súlyosan determinálták az általános biztonságérzetünket. A bizonytalanság pedig az egyik legerősebb stresszfaktor, ami hátráltathat minket a gördülékeny munkamenet kivitelezésében. De mégis hogyan lehet ilyen szempontból is biztonságban cége?

A saját üzemanyagtartály kizárja az ellátási lánc által megtapasztalható hátrányokat